Heemskerk Basketbal

Lange tijd was het assortiment van Heemskerk ontzettend uitgebreid. Naast de 5 hoofdcategorieën (tafeltennis, tafelvoetbal, biljart, sjoelen en airhockey) kon je in onze webshop veel verschillende sport en spel artikelen vinden. Basketbal was daar één van.

Omdat we hebben besloten onze aandacht volledig op de 5 hoofdcategorieën te richten, zullen we dan ook stoppen met het aanbieden van basketbal artikelen. Het kan dus zo zijn dat het basketbal artikel dat je zoekt niet meer leverbaar is. Voor alle basketbal artikelen die nog wel op voorraad zijn geldt:

op = op!

Klik hier voor alle basketbal artikelen

Heemskerk Basketbal Ring en NetHeemskerk Basketbal

Basketbal is misschien wel één van de populairste sporten ter wereld. Vooral in Amerika, maar ook hier in Europa en Nederland wordt het spel fanatiek gespeeld. Er is dan ook niet veel voor nodig om het spelletje te kunnen spelen, in principe zijn een basketbal en een basketbalring voldoende. Maar om het spel echt te kunnen ervaren zijn er nog wat extra artikelen die daarbij kunnen helpen. Een losse basketbalring wordt bevestigd aan een vaste ondergrond en kan daarom niet in hoogte versteld worden. Met een basketbalstandaard is dat wel mogelijk, waardoor deze palen mee kunnen groeien met je opgroeiende kinderen. Ze kunnen dus jaren mee. Een ander voordeel van zo’n basketbalpaal is dat je gebruik kunt maken van het meegeleverde backboard om punten te maken.

Basketbal: vroeger en nu

Basketbal werd in 1891 door de Amerikaanse gymleraar James Naismith uitgevonden om ook in de koude winters binnen door te kunnen sporten. In die tijd werden perzikmanden gebruikt om een voetbal doorheen te gooien. Tegenwoordig is de basket geen mandje meer, maar een stalen ring met daaraan een netje bevestigd. Ook de bal is veranderd. De (veelal oranje) basketbal is groter en heeft meer grip, zodat basketbalspelers makkelijk kunnen dribbelen.

Heemskerk Basketbalstandaard  Heemskerk Ballenpomp