Vragen? Bel: +31 (0)71-3312495

Keuen

Je bent op zoek naar een keu. Maar in de wereld van de keuen zijn zoveel opties, niet gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om de juiste keu voor jou te vinden is het vooral belangrijk om te weten welke vorm van biljart je gaat beoefenen, carambole, pool of snooker. Deze verschillende biljartspellen vragen om verschillende keuen. Het verschil tussen de keuen zit vooral in de lengte van de keu en de flexibiliteit van het hout.
Het grootste en meest zichtbare verschil tussen de keuen is de lengte. De meest gangbare lengte van de keu is 140 cm, maar dat wil niet zeggen dat deze lengte ook voor jou het beste is. Een keu met een lengte van 130 of 145 cm kan jou bijvoorbeeld veel beter liggen. Voor kinderen raden wij een keu van 120 tot 125 cm aan.

Houd je keu in perfecte conditie

Je wilt je keu natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Goed onderhoud is daarbij van belang. Keuen zijn gemaakt van hout, wat bij bepaalde temperaturen zal gaan werken. Berg je keu daarom altijd goed op wanneer je er niet meer speelt. In onze keukoffer bijvoorbeeld. Je voorkomt hiermee dat de keu krom trekt en dat hij onnodig vies of beschadigd raakt. Ook kun je de keu in een, speciaal daarvoor gemaakt, keurek plaatsen.
Alle keuen worden bij Heemskerk standaard geleverd met de bijbehorende pomerans. Wij raden aan om de pomerans met enige regelmaat te vervangen, zodat je optimaal plezier blijft houden van je keu. Verder is het verstandig om vette plekjes op de keu te verwijderen met een speciale reinigingsdoek.

Voor meer informatie over onze biljartkeuen en het onderhoud van je keu kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al je vragen.

>