Over Heemskerk Sport

Heemskerk Sport is een groothandel in sportartikelen met een zeer uitgebreid assortiment. Een aantal van deze artikelen (gevoerd onder eigen merknaam) worden in de eigen fabriek vervaardigd, waardoor exclusiviteit en duurzaamheid gegarandeerd zijn.

Heemskerk Sport is in 1962 opgericht door de gebroeders Heemskerk, toen beide ex-tafeltennis kampioen van Nederland. De dagelijkse werkzaamheden van de gebroeders Heemskerk bestonden uit het vervaardigen van boten, maar toen de plaatselijke tafeltennisvereniging “De Treffers” interesse had in een handgemaakte tafeltennistafel, brak voor hen een nieuwe tijd aan. Na productie van deze eerste tafeltennistafel kwam er ook vraag van buiten Roelofarendsveen en werd al snel besloten aan sportwinkels en warenhuizen te leveren.

Begin jaren 60 werd een fabriekspand betrokken en steeg de productie explosief. Naast de toenemende vraag binnen Nederland, veroverde Heemskerk ook de internationale markt. Gedurende de recessie in de jaren 70 heeft Heemskerk Sport zich als enige van vier Nederlandse tafeltennistafelproducenten staande weten te houden. Heemskerk Sport werd in 1990 overgenomen door de familie Schakenbos. Naast de productie van tafeltennistafels heeft Heemskerk de afgelopen jaren het assortiment uitgebreid en is er ook keuze uit sjoelbakken, biljarts, voetbaltafels en airhockey. Van botenbouwers tot experts op het terrein van tafeltennis, biljarts en voetbaltafels. In meer dan 40 jaar is de Nederlandse bevolking en zijn clubs en scholen blij gemaakt met goede producten ondanks sterke concurrentie vanuit het buitenland.

Onze wedstijdtafels zijn door de Nederlandse Tafeltennis Bond gekeurd en voldoen aan de geldende kwaliteitsstandaarden.

Het Heemskerk Sport Team