Vragen? Bel: +31 (0)71-3312495

Basketbal

Basketbal is misschien wel één van de populairste sporten ter wereld. Vooral in Amerika, maar ook hier in Europa en Nederland wordt het spel fanatiek gespeeld. Er is dan ook niet veel voor nodig om het spelletje te kunnen spelen, in principe zijn een basketbal en een basketbalring voldoende. Maar om het spel echt te kunnen ervaren zijn er nog wat extra artikelen die daarbij kunnen helpen. Een losse basketbalring wordt bevestigd aan een vaste ondergrond en kan daarom niet in hoogte versteld worden. Met onze basketbalstandaards is dat wel mogelijk, waardoor deze palen te mee kunnen groeien met je opgroeiende kinderen. Ze kunnen dus jaren mee. Een ander voordeel van zo’n basketbalpaal is dat je gebruik kunt maken van het meegeleverde backboard om punten te maken.

Basketbal: vroeger en nu

Basketbal werd in 1891 door de Amerikaanse gymleraar James Naismith uitgevonden om ook in de koude winters binnen door te kunnen sporten. In die tijd werden perzikmanden gebruikt om een voetbal doorheen te gooien. Tegenwoordig is de basket geen mandje meer, maar een stalen ring met daaraan een netje bevestigd. Ook de bal is veranderd. De (veelal oranje) basketbal is groter en heeft meer grip, zodat basketbalspelers makkelijk kunnen dribbelen. Je vindt alles wat je nodig hebt voor een fanatiek potje basketbal in onze webshop.

Wil je meer te weten komen over basketbal, de basketbalstandaards of onze andere basketbalartikelen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij beantwoorden graag al je vragen.

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

>