Accessoires & Tips

Met onze sjoel scoreformulieren vergeet je nooit meer wie er aan de beurt is en wat nou eigenlijk de score is De scoreformulieren met ons Heemskerk logo zitten op een handig kladblok met 50 velletjes en is compact, zodat je het makkelijk bij je sjoelbak op kunt bergen.
Nieuw in ons assortiment is de sjoeltafel. Dit inklapbare tafeltje is geschikt om iedere sjoelbak op te leggen. Met de handige draaiknop zet u de bak vast en u kunt direct beginnen met sjoelen!

Onderhoud van de sjoelbak

Om je sjoelbak zo lang mogelijk mee te laten gaan in goed onderhoud erg belangrijk. Met deze tips heb je nog heel lang plezier van je sjoelbak:
Wanneer je de sjoelbak opbergt na het spelen, zet de bak dan rechtop in een niet te warme, vochtvrije ruimte. Zo voorkom je dat het hout van de sjoelbak krom gaat staan.
Mocht de sjoelbak na verloop van tijd wat stroef worden, dan kun je hem weer glad maken door het speelveld eerst met een wollen doek in te wrijven. Daarna strooi je wat aardappelzetmeel over het speelveld en speelt een paar potjes. Het aardappelzetmeel zal de sjoelbak weer glad maken.
Probeer de sjoelbak niet glad te maken door een meubelspray te gebruiken, dit geeft het hout juist een vette laag waardoor de sjoelstenen minder soepel zullen glijden.

Sjoel innovatie bij Heemskerk

Bij Heemskerk zijn we altijd bezig om het sjoelen leuker, makkelijker of beter te maken. Zo kun je in onze webshop binnenkort een bekerhouder verwachten die aan de sjoelbak bevestig kan worden. Wanneer je aan de beurt bent zet je simpelweg je drankje in de bekerhouder en voorkom dat het over de sjoelbak valt. Ook zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een sjoelkatapult. Ideaal wanneer het gooien niet meer zo soepel gaat en te veel kracht kost. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.