Sjoelbakken

Sjoelen wordt gezien als een echt familiespel. Een potje sjoelen doet het altijd goed en is super gezellig. Bij Heemskerk bieden we verschillende sjoelbakken om dit spelletje bij elke gelegenheid te kunnen spelen. Om te bepalen wat voor jou een geschikte sjoelbak is kun je kijken naar de afmetingen en de soorten hout.

Soorten en maten

Sjoelbakken zijn er in verschillende maten. Welke maat geschikt is voor jou hangt af van het doeleinde van de sjoelbak. Als je alleen op feestdagen speelt dan zullen de afmetingen minder belangrijk zijn dan wanneer je meedoet aan wedstrijden van de sjoelbond. Bij Heemskerk beschikken we over sjoelbakken in wedstrijdformaat, maar ook over inklapbare varianten. Deze zijn handig wanneer je de sjoelbak compact op wilt bergen of mee wilt nemen. Voor de kinderen is het mogelijk een mini sjoelbak aan te schaffen. Deze nemen helemaal weinig ruimte in, maar geven de kinderen optimaal speelplezier.

Bij al onze bakken zijn sjoelschijven inbegrepen. Mocht je schijven kwijtraken of extra nodig hebben dan zijn deze los verkrijgbaar in onze webshop. Andere sjoelaccessoires kun je hier ook vinden. Wij hebben bijvoorbeeld speciale scoreformulieren voor sjoelen ontwikkelt en een sjoeltafel om de sjoelbak op te leggen.

Onderhoud

Een nieuwe sjoelbak speelt super fijn. Het hout is net bewerkt en klaar om te spelen. Sjoelbakken kunnen lang mee, maar vragen wel wat onderhoud. Aangezien alle bakken van hout gemaakt zijn, raden wij aan om ze in een ruimte op te bergen die op kamertemperatuur is en vrij van vocht. Schommelingen in temperatuur en vocht zorgen er namelijk voor dat het hout kromtrekt en het sjoelen moeilijker wordt. Mocht je merken dat het hout in de loop van de tijd minder glad wordt, dan kun je de sjoelbak instrooien met aardappelzetmeel en schoonwrijven met een wollen doek. Gebruik geen gewone schoonmaakmiddelen. Deze zorgen ervoor dat het hout beschadigd.