Vragen? Bel: +31 (0)71-3312495

Tafeltennisballen

Het tafeltennisballetje, een essentieel onderdeel voor een potje tafeltennis. Nu lijken alle balletjes op het eerste gezicht op elkaar, maar toch zijn er ontzettend veel verschillende soorten. Welke voor jou geschikt is hangt af van het doeleinde waarvoor je het gaat gebruiken.

Soorten balletjes

Ga je bijvoorbeeld voor de snelle celluloid bal of kies je liever voor de nieuwe plastic balletjes? De plastic bal wordt momenteel gebruikt in de professionele tafeltennis wereld.  Om de kwaliteit van het balletje aan te kunnen duiden heeft de internationale tafeltennisfederatie, ook wel ITTF genoemd, vier categorieën bedacht. Deze worden aangeduid met 1, 2, 3 of geen ster. Bij deze sterren wordt er rekening gehouden met het gewicht, rondheid, grootte en de hoogte van het stuiteren. Nu hoef je natuurlijk niet altijd de drie sterren tafeltennisballen te gebruiken. Zoals eerder genoemd is het doeleinde van belang. Begin je net met spelen dan is het raadzaam om minimaal met een één ster balletje te spelen. Je bent er zo zeker van dat je een redelijk goede bal hebt en dus goed kunt spelen. Ga je serieuzer spelen dan kan je ervoor kiezen een balletje te kiezen met meer sterren. Je hebt ook tafeltennis ballen zonder sterren. Deze zijn te gebruiken bij recreatief gebruik. Dus ga je een potje rond de tafel spelen op de camping? Daarvoor zijn deze balletjes prima geschikt.

Een balletje met een persoonlijke touch

Bij Heemskerk bieden we je de mogelijkheid om tafeltennis balletjes op maat te laten maken. Zo kan je al bij veel ballen kiezen tussen wit of oranje, maar het is ook mogelijk om iets naar wens op de bal te laten bedrukken. Dit kan het logo van de tafeltennisvereniging zijn, maar ook die van je bedrijf. Tafeltennistafels zijn steeds meer te vinden op kantoor. Dit bevordert namelijk de beweging van het personeel. Een balletje met een detail van het bedrijf is dan een leuke en professionele toevoeging.

Artikelen 1 tot 20 van 23 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 23 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
>